Mød Teamet

Torben startede i belysningsbranchen i 1985 hos Solar Belysning, som det hed dengang, i Farum. Det var en helt anden tid og to unge, gode venner trådte ind på dén vej som skulle definere deres professionelle liv, gennem snart 40 år. De to unge og nysgerrige venner fik sig en fantastisk Mentor, HC, som lærte dem mangt og meget.

HC lærte dem at etablere to statiske hjælpemidler: En bliv væk bunke óg en CMA. Bliv væk bunken var den vigtigste idet dé projekter som konsulenterne kom farende ind med og fortalte kom fra Danmarks største El-installatør og derfor skúlle øverst i bunken så belysningsberegnerne skulle smide ált hvad de havde i hænderne og beregne dette vigtige projekt først óg med det samme.

Når konsulenten var gået ud af døren igen lagde de projektet i bliv væk bunken og fortsatte dé beregninger de var i gang med. De ventede på at konsulenten igen skulle komme farende ind ad døren og spørge til det vigtige projekt. Oftest gik der uger inden konsulenten kom farende og i dét øjeblik kunne de to ungersvende konstatere hvór vigtigt projektet egentlig var og hvór meget det hastede.

De to beregnere havde én PC til rådighed som skulle deles og derfor måtte man vente på hinanden og klare ventetiden med regnestok, målestok lineal og HP lommeregnere.

Fra Solar Belysning gik turen til Thorn Belysning – på den tid brugte man stadig ordet Belysning men senere er det ligesom gledet ud og erstattet af Lighting/Light eller lignende udenlandske ord. Hos Thorn Belysning fik Torben sin helt egen PC – en 8086 maskine som dannede grundlag for alle beregninger. I Thorn Belysning oplevede Torben for første gang et internationalt samarbejde, idet Thorn Lighting i England (moderselskabet) bad ham, en svensker og en tysker om at deltage i beregningen af den nye sportsbelysning på Wembley Stadium. Thorn Lighting skulle udskifte det gamle med et nyt og moderne og selve belysningsberegningen blev delt ud på mange PC’er da én PC ikke kunne magte opgaven.

Efter Thorn Belysning i Ishøj gik vejen ind til København og Torben startede i Louis Poulsn & Co. På Sluseholmen. LP havde besluttet at bygge og drive et lysteknisk laboratorium og Torbens ven havde fået denne opgave og var godt i gang med byggeriet. Endnu en gang var de to venner samlet under samme tag og Torben gik helhjertet og nysgerrigt ind i dette unikke projekt. Nede i kælderen på Sluseholmen opererede de to venner det nyanlagte lystekniske laboratorium og alt hvad der kunne lysmåles bleve lysmålt og lidt til. Nørderiet fik taget i begge og efter denne periode med udvikling, nyskabelse og fantastisk ”legetøj” var deres skæbner fanget i lyset og de har arbejdet med det lige siden.

Tiden i LP slap op og Torben drog videre. ABB Komponent blev næste udfordring óg et nyt område indenfor belysning: Nødbelysning. I ABB Komponent lærte Torben af de bedste indenfor denne specialiserede gren af belysningen.

ABB Komponent blev skiftet ud med et selvstændigt projekt som endte med at Torben købte sig ind i en af belysningsbranchens underleverandører: Gitter Teknik. Gennem en række år drev Torben sammen med en partner denne lille belysningsvirksomhed med et skandinavisk monopol på plastgitre til belysningsarmaturer. Desværre knækkede filmen for Torben og Partner idet nogle ganske store projekter kuldsejlede og drev Gitter Teknik ud i konkurs.

Herefter havde Torben noget tid uden for belysningsbranchen men vendte tilbage med fornyet energi til Synergy Lighting, som var blandt de første belysningsvirksomheder i Danmark der udelukkende arbejde med LED belysning. Synergy Lighting blev Gazelle virksomhed og forblev på det danske marked med masser af aktivitet i dag.

Torben og Synergy Lighting bleve enige om at skilles og Torben tog sig en lille off-tid. Det varede dog ikke længe inden NorthLED og Torben blev enige om at samarbejde. Igen kom Torben ind i et specialiseret område af belysningen: Sportsbelysning til udendørs idrætsanlæg. Torben og NorthLED arbejdede sammen lige indtil 1. februar 2023, hvor Torben igen gik selvstændig med en ny partner: Musco Lighting.

LUMA Lysteknik er kulminationen på et langt arbejdsliv med lys- & belysning. Med den rette partner fortsætter Torben sit arbejde indenfor hans elskede belysningsbranche. Torben runder 60 år i april 2023 men der er intet som tyder på at han ønsker at trække sig tilbage i et fredeligt pensionistliv – tværtimod ser det ud til at han fortsætter indtil nogen bærer ham ud af branchen.

Torbens erfaring er selvsagt utrolig stor. Han har været med siden ruder konge var knægt og set/oplevet det meste i branchen. Tidligere var det ofte Torbens temperament som styrede ham men i dag er der faldet mere ro over ham og mange betegner ham som mild og venlig.

Du er velkommen til at ringe eller skrive til Torben, hvis du ønsker at benytte dig af hans erfaring og viden.